• Slider 1
  • Slider 1
  • Slider 3


Конна база Предел

Shape

За любителите на конете и на конната езда „Предел хът” разполага с конна база с прекрасни ездитни коне за преходи и езда сред природата.

Базата предлага отлични условия за провеждането на начални уроци по езда и обучения за напреднали. На разположение на гостите на комплекса са 12 броя коне, подходящи за опитни и начинаещи ездачи.

За уроци и напътствия в ездата, можете да се възползвате от професионалните услуги на нашия дипломиран и сертифициран инструктор, който е на разположение на гоститите на комплекса.

Конната езда може да бъде чудесно сплотяващо изживяване за група приятели или за тиймбилдинг мероприятие. Язденето на конете има терапевтичен ефект и осигурява уникално изживяване, за което дълго ще си спомняте и ще искате да преживеете отново. При нас в хижа „Предел” това е възможно бувално на метри от базата за настаняване.

Ако ездата ви е за пръв път, не се притеснявайте, можете да получите урок според избраното от вас времетраене. Можете да яздите по маршрут или да направите групова езда с хората, с които сте избрали да почивате при нас. Груповата езда се ползва с отстъпка на място според броя на хората. Подсигурили сме транспорт до базата и всичко, което ще ви е необходимо за това незабравимо преживяване.


За конете в конната база:
– конете са подходящи за езда, както от начинаещи, така и от напреднали ездачи
– конете са обучени и приемат леко дългите преходи в планинските райони
– конете са тренирани за състезания в дисциплината издръжливост


Важно: За конна езда е необходимо предварително уговаряне на час.


Предел хът Ви предлага настаняване, почивка и множество развлечения сред природата на Предел!


Квалифициран конен треньор-инструктор

Shape

Нашият инструктор Георги Праматаров е квалифициран треньор в клуб по конен спорт „ХЕК-Благоевград“.

Той е доказан треньор активно ангажиран с развитието на конния спорт, отглеждането и развъждането на коне.

Спортната му дейност включва участия в различни състезания, където заедно с равиваните от него коне е ностител на многобройни награди по издръжливост (ендюрънс).


Награди и отличия
- Златни медали в дисциплината Издръжливост "индюрънс" на 30 км., 40 км. и 60 км.
- 2-ро място в квалификацията на 30 к.м и успешно минаване на границата от 56 удара в минута при Първия и финалния Вет гейт с 48 удара в минута - Тезио.
– 1-во място за кон от арапска порода роден в България - Аметис


Полезна информация за конете

Shape

Конете са едни от най-удивителните и загадъчни животни, с които човек има щастието да контактува. И въпреки, че много от нас си мислят, че няма какво повече да научат за този вид, който е редом до човека вече хилядолетия наред, това не е така. Вижте няколко интересни факта за жребците, които със сигурност, ще ви изненадат.

1. Конете са изключително чувствителни животни. Ето защо те могат да изпитат страх или гняв, когато човекът, който се грижи за тях, е завладян от такива емоции.

2. Подобно на други едри животни конете също могат да спят прави. Те обаче не сънуват, ако са в това състояние.

3. Въпреки че конете живеят средно около 25-30 години, има и такива, които правят изключение. Смята се, че най-старият кон на света е починал чак на 64 години.

4. Въпреки че при голямата част от животните, движещи се на стада, водачът е екземпляр от мъжки пол, при някои диви коне не е така. Понякога лидерската роля се пада на кобила.

5. Конете явно имат предпочитания към музикалните изпълнения. Така например те стават по-неконтролируеми, когато им е пусната по-тежка музика и се успокояват, когато около тях звучат по-мелодични и бавни песни.

6. Конете могат да доловят емоциите в човешкия глас.

7. Тези животни имат страхотна памет, но предпочитат да пазят щастливите спомени, а не негативните.

8. Конете могат да възприемат нови познания, само ако са напълно спокойни.

9. Те са склонни да копират поведението на свои събратя. От една страна това може и да е за добро, но безспорно крие и своите негативи.

10. В света има над 160 породи коне, като за най-благородна се счита арабската порода.