Shape

Местността Предела, в чисто географски план е седловина, която отделя планините Пирин и Рила и свързва долината на река Струма на запад с Разложката Котловина на изток. Географската особеност на Предел, великолепната природа и чистият планински въздух го правят една от най-популярните и обичани туристически дестинации в България.

 

По цялото протежение на Предела преминава второкласен Републикански път с дължина 20 км., който свързва град Симитли с важните селища в Разложкото поле, каквито са Банско, Разлог, Добринище, Баня. Така Предел се явява отправна точка за множество пътеки и туристически маршрути в Пирин планина. Към това се прибавят и славата на отличен курорт с изградени хотели, бунгала и почивни станции. По цялото протежение на Предел, текат малки реки, има полянки за пикник и отдих, а в „Предел хът” ние можем да ви насочим към тях, за да може всеки наш гост да се наслади и изпита великолепната природа на Предел.

 

Местността Предел от 1965 г. насам е домакин на фолклорния фестивал „Пирин Пее” , където е представен целия колорит на българското народно творчество, изразено в песните, танците и обичаите от всички краища на страната. Само на 2 км от местността Предел се намира планинския ски курорт „Кулиното” със своите отлични условия за ски туризъм - пистата е с дължина 1300 м. и разполага с два ски влека за начинаещи и напреднали. Тук можете да се възполвате от множество развлекателни услуги като: конна езда, велосипедни разходки, ATV преходи в региона на Предел, туристически преходи и много други. Те също са част от услугите, които можете да изберете чрез хижа „Предел”.

Заповядайте в „Предел Хът”, за да се уверите сами в красотата на Предела и запазете скъп спомен за това уникално планинско кътче на България.

Shape